26 september 2010

Uppgradering till version 4. 10 - tar bort 50-öringen

Hej!
Nu är det dags för Uppdateringar i den visuella kassan from version 4.10.
  • OBS!!!! Har ni version 4.1 eller tidigare (dvs mer än 2 år gammal) ring 070 - 996 33 48 innan ni uppdaterar (Programmet har stora förändringar som måste rättas manuellt. Följande fil skall skickas till leden@leden.com för att modifieras : kassa.ini. Detta är kostnadsfritt.)
  • OBS ! Uppdatering till version 4.10 gäller Enbart kassor som finns inom kommun och landstingsverksamheter.
  • Om du inte kan eller har möjlighet att ladda ner filen själv kan du beställa ett USB-minne med filerna som sedan skickas till dig. Den kostar 150 kr plus moms. Maila din adress och faktura adress till leden@leden.com så skickar vi den till er.
  • Anledning till uppdateringen From den 1 oktober tas 50 öringen bort som betalmedel i affärer. Affärer kan dock växla in 50 öringarna på bankerna under ytterligare 1 månad. Uppdateringen tar bort 50 öringen från möjliga betalmedel i kassan.
  • Här kan du ladda ned dokument med alla nyheter samlade i pdf fil
Gör så här för att installera uppdateringen.
1. Ladda ner uppdateringsfilen till ett USB-minne. klicka här för att starta nedladdningen,
2. Sätt sedan i USB-minnet i kassadatorn.
3. Starta det nedladdade programmet från USB-minnet genom att klicka på (DVK_50ore.exe) Programmet kommer nu att installera sig i rätt mapp och automatiskt göra ändringarna av inställningarna.
4. Uppdateringen klar.

Följande förändringar är gjorda;
Nyhet ” Z-logg”. Nu kan man göra en sk. Z-logg vilket innebär att man stänger en loggperiod. En Z-logg innebär en sammanställning från förgående Z-logg till dagens tidpunkt. Alla inslag av varor efter att man gjort en Z-logg kommer att ingå i nästa z-logg period. X-logg är en sammanställning från förgående Z-logg till dagens tidpunkt. X-logg stänger inte loggperioden utan alla inslag av varor ingår i denna z-logg period.
  • Dag-logg, är en sammanställning av den valda dagens försäljning dvs från 0.00 tom 23.59.59, Ingen koppling till Z-logg.
  • Vecko-logg är en sammanställning av den valda veckans försäljning dvs från måndag –söndag, ingen koppling till Z-logg.
  • Månads-logg är en är en sammanställning av den valda månadens försäljning dvs från måndag –söndag, ingen koppling till Z-logg.
Om Z-logg skall väljas, glöm inte att välja den genom att klicka i cirkeln framför.
Nyhet ”Växelkassa”. Växelkassan registreras genom att man klickar det antal gånger på sedeln/myntet man som antalet sedlar/mynt som läggs in i växelkassan. Det kommer sedan att skrivas ut på logg-utskriften hur stor växelkassan var. OBS! växelkassan är ej inräknad i summeringen av loggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Ditt inlägg. Det kommer att granskas innan det blir publicerat.