27 september 2010

Så här kollar du vilken version av kassan du har

Hej!
Några av er kassaanvändare har hört av sig idag och undrar vilken version av kassan som man har.
På licensdokumentet som du fått vid installation och utbildning står det vilken version som du har.
  • Skulle du inte hitta den så jag gjort en instruktionsfilm där du kan se hur du tar reda på det. (se bifogad fil i Windows media Player)
  • Koppla gärna till en mus vid detta tillfälle (gör att man blir lite stadigare på handen)
  • Om du inte kan se filmen gör du så här;

1. Gå till ”Den här datorn

2. Klicka på Hårddisken ” C:/”

3. Dubbelklicka på mappen ”DVK

4. Låt pilen/eller piltangenten stå på filen ”Kassa

5. Nu kan du se vilken version du har.

6. Har du däremot en fil som heter ”kassa.ini” och där versionen är 4.1 eller äldre, så innebär det att du behöver göra den manuella uppgraderingen och kopiera och sända den filen på ett USB minne till leden@leden.com

  • En synpunkt jag fick idag var också att vissa av er kommer att få problem att ladda ned denna version till ett usb-minne på era arbetsplatser och detta beror på vilket avtal ni har med era IT-avdelningar i kommuner/landsting. Man är ibland väldigt restriktiva till att du/ni ska ladda ned program av olika slag hur som helst.
  • Om så är fallet; sök upp en dator som inte tillhör IT avdelningen, men som har uppkoppling till Internet och ladda ned programmet till usb-minnet. IT avdelningarna har inget ansvar för kassaapparaterna så de behöver inte anlitas.
  • Om detta mot förmodan inte går att få till, så sänd ett mail till leden@leden.com så får du en uppdatering tillskickad för 150 kr.
  • Ett annat tips inför borttagandet av 50-öringen är att sätta upp en skylt vid kassan så att kunden också ser att ni inte tar emot 50-öringar längre. Detta hjälper även arbetstagare att lära in ett nytt moment som detta innebär. ( fota en 50 –öring och sätt ett stort kryss över)

Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Ditt inlägg. Det kommer att granskas innan det blir publicerat.