26 februari 2015

Stadsdelen Östra Göteborg uppgraderar sig med nya Ancon Assist kassastöd


Nu finns det tre nya Ancon Assist kassor i stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg.

Handhjort är en daglig verksamhet för personer med måttlig till lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Gruppen arbetar med färg och form, till exempel textiltryck, vävning och målning i en kreativ miljö. Handhjort har ett nära samarbete med A-gruppen och delar lokaler. I den gemensamma butiken säljer de alster som tillverkas.



 
Lillfiket Verksamheten är till för personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Den drivs av stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg, men deltagarna kan vara bosatta i hela Göteborg. Aktiviteterna kan bland annat vara breda smörgåsar, sköta kassan, diska, beställa varor och städa. Deltagarna har olika arbetsområden som de utför på egen hand efter egen förmåga. Caféet riktar sig till allmänheten.




Café Koppen drivs av arbetstagare med lindriga intellektuella funktionsnedsättningar och en arbetsledare. Caféet bakar, breder smörgåsar och serverar enklare, färdiglagade luncher. Kunderna är i huvudsak pensionärer och personal från förvaltningens verksamheter. Allmänheten är välkomna, även om verksamheten inte marknadsförs.






Så här såg det ut när vi hade utbildning.....ser rörigt ut men det gick galant och allt hamnade på plats.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Ditt inlägg. Det kommer att granskas innan det blir publicerat.