19 augusti 2014

Ådalsskolan i Kramfors nystartar café med Ancon Assist

Idag är anpassning och start med Ancon Assist klar för att ´på torsdag vid skolstarten öppnar också Ådalsskolans café. Nytt är att caféet i fortsättningen ska drivas av folk från kommunens dagliga verksamhet.
I kommunen finns 17 enheter för daglig verksamhet där ett hundratal personer med funktionsnedsättningar har arbetsuppgifter av olika slag. Fyra personer ska nu sköta caféet på Ådalsskolan med hjälp och stöd av handledaren Karin Grimsen.
– Det blir bra arbetsuppgifter och man får möta många kunder, säger Åsa Börjesson, enhetschef för den dagliga verksamheten.
Cafégruppen kommer att baka, göra toast, bre smörgåsar, ta betalt och allt annat som ingår i arbetet. Arbetstiderna anpassas utifrån hur mycket var och en orkar och vill jobba, men öppettider blir de samma som tidigare.
Med en visuell kassa, Ancon Assist används bilder för att visa hur mycket pengar som tagits emot och hur mycket kunden ska få tillbaka.
Här kan du läsa artikeln från Allehanda http://www.allehanda.se/angermanland/kramfors/adalsskolans-cafe-oppnas-i-ny-regi


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Ditt inlägg. Det kommer att granskas innan det blir publicerat.